Окупанти почали забирати російські паспорти у жителів Мелітополя – кого торкнеться

Мешканці Мелітополя Запорізької області продовжують виїжджати з окупованої території в Україну. Але ті, в кого залишись в місті батьки, нерухомість іноді повертаються до міста, користуючись російським аусвайсом.

Окупанти ввели нові правила. Як повідомляють мешканці Мелітополя, якім вдалось скористатися чи не єдиним гуманітарним коридором між РФ і Україною і виїхати з окупованого міста через КПП Колотилівка, рашисти забирають у виїжджаючих російські паспорти.

- Кажуть, що не хочуть, щоб ці, так би мовити, документи бачили в Україні, - розповідає одна з мешканок Мелітополя.

На справді, росіянам всюди ввижаються партизани. І до тих, хто курсує між Росією і Україною вони ставляться, як до потенційних шпигунів.

Жінка радить перед виїздом зробити ксерокопії паспорту. І саме копію давати на КПП для перевірки.

Ті, хто повертається в окуповане місто без російського загранпаспорту, мають неприємності. З таких людей рашисти вимагають сплатити штраф у розмірі 4600 рублів. Інакше не пропускають.

До речі, в Мелітополі закордонний паспорт російського зразка коштує 2600 рублів. Оплата - через ПСБ банк. Ті, хто має закордонний паспорт українського зразку, отримують російський безкоштовно.

Люди повертаються в місто, щоб отримати російські документи і мати змогу перереєструвати нерухомість. Але вдається це далеко не всім. Є випадки, коли будинки визнаються «самостроями» і реєструвати їх у так званому Міністерстві майнових справ і земельних відносин відмовляються.

Як повідомлялося, маленька частина Мар'їнки на Донеччині перебуває під контролем ЗСУ, проте РФ майже знищила місто.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости