Чи чекати українцям обстрілів у новорічну ніч: у Повітряних силах дали відповідь

Минулого року росіяни влаштували масований удар дронами на новорічну ніч по Україні. І цього року така ситуація може повторитися, але наразі робити прогнози ще зарано.

Як розповів в ефірі єдиного марафону новин спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, минулого разу росіяни запустили 45 дронів, що було рекордом на той час, проте на сьогодні вони одночасно запускали й набагато більше.

Водночас Юрій Ігнат припустив, що може бути й ракетний удар, оскільки їхнє виробництво в Росії не зупинилося. Юрій Ігнат нагадав, що за даними розвідки, противник мав 870 далекобійних високоточних ракет у запасі та може виготовити ще до 100 штук на місяць, а тому є підстави вважати, що зараз у армії РФ близько 1000 ракет у запасі.

При цьому Юрій Ігнат зазначив, що робити якісь прогнози про те, коли й за яких умов ця зброя буде застосована поки що не варто.

"Ми повинні готуватися до будь-яких провокацій. Зрештою, Повітряні сили працюють 24/7 в режимі онлайн", — додав представник ВР ЗСУ Юрій Ігнат.

Нагадаємо, російська пропаганда поширює видумані результати опитування нібито від статистичної служби Європейського Союзу щодо того, чи готові громадяни Німеччини підтримати примусову екстрадицію українських біженців. Згідно з «статистикою», більшість громадян Німеччини підтримують такий варіант.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости