Стільки цілей ще не бачили. Росія обстріляла Україну майже всіма наявними типами ракет: Ігнат

У п’ятницю, 29 грудня, росіяни масовано атакували Україну ракетами та безпілотниками. За словами речника Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната, окупанти використали майже всі типи ракет, які в них є в наявності.

Про це він повідомив в етері національного телемарафону.

«Фактично летіло усе. Мабуть [лише] Калібрів не було. А так і Кинджали ми бачили, і балістику, і С-300, крилаті ракети. Бачимо застосування шахедів», — заявив речник Повітряних сил.

За його словами, також близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали крилаті ракети Х-101/Х-505.

«Мішенню була Україна, тому що стільки червоного на наших моніторах, а червоне — це ворожі цілі, ну дуже давно не було видно. Все було фактично в повітряних цілях ворога. В усіх областях, в усіх напрямках», — наголосив Ігнат.

Як зазначив речник Повітряних сил, спочатку росіяни провели «розвідку боєм», запустивши шахеди, а згодом вже запустили ракети різних типів.

Росія з вечора 28 грудня масовано атакувала Україну дронами-камікадзе, а з ночі проти 29 грудня — ракетами. Численні удари завдали по Харкову. Є влучання шахедів у Львові — сталося загоряння на обʼєкті критичної інфраструктури. Також повідомляли про влучання в Конотопі. У низці міст пролунали вибухи.

Внаслідок атаки є загиблі та постраждалі у Дніпрі. Про постраждалих також повідомляють у Києві та Львові.

Нагадаємо, під час масованої атаки по Україні 29 грудня неабияк дісталось місту Львів. У місті зафіксовані руйнування житлових будинків, навчальних та дошкільного закладу. Місцева влада повідомляє про вісьмох поранених та одного загиблого.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости