В ООН засудили чергову хвилю російських ударів по Україні

Для народу України новий рік розпочався з втрат, болю та розпачу. Третій день поспіль через масштабні повітряні удари Російської Федерації гинуть люди, зокрема діти, і зазнають пошкоджень будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це заявила гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

Вона засудила чергову хвилю ударів по столиці та багатолюдних містах України.

Як зазначила Браун, викликає тривогу те, що багато районів столиці України залишилися без світла та водопостачання саме тоді, коли очікується, що температура цього тижня знизиться майже до -20 градусів за Цельсієм. Крім того, унаслідок бойових дій без електроенергії також залишаються сотні тисяч людей на Донеччині.

"Від імені гуманітарної спільноти я ще раз підтверджую наші зобов’язання продовжувати підтримку народу України, який страждає від руйнувань, спричинених вторгненням Російської Федерації. І сьогодні я думками з родинами та друзями загиблих та поранених, а також з тими, хто непокоїться про тих, доля яких ще не відома", - наголосила Браун.

У заяві йдеться, що Організація Об’єднаних Націй знову нагадує Російській Федерації, що невибіркові удари та обстріли по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом.

Нагадаємо, російські терористи нанесли удари по Київу та Харькову, атакували Запорізьку область та Дінпропетровську.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости