У Київі заблокували веб-камери, які знімали роботу систем ППО

Вебкамери, які транслювали роботу ППО під час сьогоднішньої ракетної атаки на Київ заблоковано.

Служба безпеки України по «гарячих слідах» встановила адреси і демонтувала вебкамери, що транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури міста.

Це були дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами для шпигування за Силами оборони у столиці. За даними кіберфахівців СБУ, один із пристроїв знаходився на балконі багатоквартирного будинку і використовувався місцевим ОСББ для моніторингу прибудинкової території.

Ворог проник до налаштувань камер, змінював кут огляду та під’єднав до стрімінгової платформи в YouTube. Інший пристрій зовнішнього спостереження заблоковано в одному з житлових комплексів Києва. Мешканці використовували його для нагляду за прибудинковим паркінгом. ЗА допомогою цих камер агресор збирав дані для підготовки і коригування ударів по Києву.

СБУ вживає комплексних заходів для нейтралізації нових спроб ворога вести розвідувально-підривну діяльність через онлайн-камери в Києві.

СБУ закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ: t.me/stop_russian_war_bot.

Нагадаємо, сьогодні, 2 січня, російські окупанти, атакувати Україну ракетами та дронами-камікадзе "Шахед". Головною ціллю ракетного удару став Київ. Ворог запустив по столиці велику кількість крилатих ракет, а також 10 гіперзвукових ракет "Кинджал". Сили протиповітряної оборони змогли збити 72 російські ракети. Внаслідок падіння уламків у Києві є постраждалі.

За даними рятувальників, станом на 17:10 кількість постраждалих, в наслідок сьогоднішнього обстрілу по Україні, зросла до 127. Відомо, що 5 людей загинуло.

В містах досі працюють бригади рятувальників.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости