Кремлю потрібна “картинка”, щоб показати помсту за знищені літаки та корабель: Ігнат

Кремлю потрібна яскрава “картинка”, щоб показати свою нібито помсту за знищені українськими військовими літаки та десантний корабель.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

“Ну а за літаки російські збиті? А за “російський військовий корабель” потоплений? Це теж усі реакції, чи як це сприймати? А війна взагалі проти України – це реакція на що? Так, зрозуміло, їм потрібна картинка сьогодні, щоб показати росіянам, що вони тут “помстилися” за все-все-все, і відповідно в цій інформаційній парадигмі вони виступають, і Путін говорить про це, і їхні Telegram-канали показують найжорстокіші картинки й пишуть, що це “велика відплата”, – сказав Юрій Ігнат в ефірі “Свобода live”.

За його словами, робота протиповітряної оборони була максимально ефективною з такою кількістю засобів повітряного нападу Росії.

“Коли летить все в такій кількості, збивати його важко. Особливо коли перед ракетами летять дрони у великій кількості, на них треба теж реагувати і витрачати боєкомплект. Потім ракети різних типів заходять із різних сторін”, – сказав він.

Він наголосив, що в України є досвід роботи зі знищення крилатих ракет з минулого року, а з травня – балістичних після отримання західних систем Patriot.

“Загалом 63 “Кинджали” запущено від початку повномасштабного вторгнення”, – підсумував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, російські військові ввечері 2 січня обстріляли Харків. Ракета влучила в будівлю школи у Основ'янському районі. Будівля обвалилася.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости