З російського полону за час війни звільнили майже три тисячі українців

З початку повномасштабної війни із російського полону вдалося повернути 2828 українців. Цей процес триватиме і надалі.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав представник ГУР Андрій Юсов.

Він наголосив, що Україна готова використати всі інструменти для звільнення українських громадян, зокрема й міжнародне посередництво.

Раніше до обмінів полоненими вже залучалися Туреччина, Польща, Саудівська Аравія, а в реалізації останнього, який відбувся 3 січня, важливу роль відіграли Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

"Це найбільший обмін, який відбувся під час повномасштабного вторгнення. Це люди змучені, люди, які дуже настраждалися. Але вони витерпіли все, вони вижили і нарешті вдома. Це і сльози, і тремтячі голоси під час перших дзвінків до своїх рідних. Це дуже важливо, бо кожен має повернутися додому. Такої роботи ще дуже багато", - наголосив Андрій Юсов.

Всі 230 українських військових і цивільних після повернення в Україну були доправлені до медичних закладів. Там їм нададуть першу медичну допомогу і проведуть необхідні обстеження.

Нагадаємо, протягом минулої доби росія втратила 780 окупантів, 12 танків, 21 броньовану бойову машину та 28 артилерійських систем. Загалом. відбулося 58 бойових зіткнень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости