Росіяне випустили "Шахеди", атака на Україну триває

Війська Російської Федерації провели низку атак на території України, випустивши кілька груп "Шахедів". Атака продовжується, і, за словами керівника об’єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, протиповітряна оборона зуміла знищити принаймні 10 ворожих ударних безпілотників. Гуменюк повідомила про це під час виступу в ефірі національного телемарафону, інформує РБК-Україна.

За її словами, на півдні України триває бойова діяльність, під час якої спостерігалася дві хвилі атак. Перша тривала три години, а через дві години почалася нова.

"Бойова діяльність та збиття продовжуються", - підкреслила Гуменюк.

Вона також наголосила, що робота сил оборони проти "Шахедів" була успішною, зазначивши, що сили протиповітряної оборони знищили принаймні 10 ударних безпілотників: по чотири в Херсонській та Дніпропетровській областях, а також по одному – у Кіровоградській та Миколаївській.

"На жаль, не обійшлося без влучень. Цього разу ворог бив по сільськогосподарських об'єктах та цивільних установах. Це і ангари для зберігання зерна, і будинки культури. На жаль, попередньо є поранені", - додала вона.

Зазначимо, зараз ще триває повітряна тривога в деякіх областях нашох країни.

Про те, що відбувається, і куди летять ворожі дрони, можна дізнатися в Telegram-каналі Повітряних сил Збройних сил України.

Раніше повідомлялося, що російська армія, завдала ракетного удару по Криворізькому району в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, 2 січня, російські окупанти, атакувати Україну ракетами та дронами-камікадзе "Шахед". Головною ціллю ракетного удару став Київ. Ворог запустив по столиці велику кількість крилатих ракет, а також 10 гіперзвукових ракет "Кинджал". Сили протиповітряної оборони змогли збити 72 російські ракети. Внаслідок падіння уламків у Києві є постраждалі.

СБУ затримала "блогерів", які оприлюднили відео російських ударів по Києву.

Крім того, повідомляеться, що вебкамери, які транслювали роботу ППО під час ракетної атаки на Київ заблоковано.

СБУ закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ: t.me/stop_russian_war_bot.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости