По Харкову били ракетами не російського виробництва, - голова ОВА

Вчора, 4 січня, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що Росія вже купила балістичні ракети у Північної Кореї. Окупанти кілька разів використали таке озброєння для обстрілів України - 30 грудня 2023 року та 2 січня. Зокрема, 30 грудня ракета впала у відкритому полі у Запорізькій області. Кірбі не говорив про обстріл Харкова подібними ракетами, але 2 січня росіяни, зокрема, били і по ньому, пише РБК-Україна.

На брифінгу голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що російські військові останнім часом обстрілювали Харків ракетами, які не було зроблено на території РФ.

"Ми зараз проводимо всі необхідні дослідження, щоб встановити країну-виробника. Попередньо скажу, що маркування стерте з цих ракет. Однак те, що ми можемо побачити, країна-виробник - це не Російська Федерація, скажімо так. Коли буде вже точніша інформація від Генштабу, нашої розвідки, ми про це повідомимо одразу", - зазначив він.

Тип ракет вже вдалося встановити. Це були балістичні ракети "Іскандер-М".

Прокуратура спільно з іншими відомствами встановлює країну виробництва ракет, якими РФ вдарила по Харкову.

"2 січня близько 07:30 збройні сили рф завдали масований ракетний удар по цивільних обʼєктах центральної частини м. Харків. Зафіксовано три влучання ракет у Шевченківському районі. Дві людини загинуло, ще 62 — поранено. Сьогодні прокурори спільно зі слідчими та експертами провели додатковий огляд уламків ракет. Мета слідчої дії — перевірити версію щодо виробництва вказаних ракетних боєприпасів за межами рф. Відомості, отримані під час додаткового огляду, будуть надані експертам для проведення комплексної судової вибухо-технічної, військової експертиз. Огляд проводили прокурори обласної прокуратури, слідчі поліції, працівники СБУ та співробітники Наукового центру Повітряних Сил Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Слідчі дії тривають", - йдеться у повідомленні Харківської обласної прокуратури.

Зазначимо, що прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) повыдомляэ, що у російських авіаційних ракетах типу "Х-59" було виявлено 42 деталей і компонентів іноземного виробництва. Таку ракету окупанти використали, зокрема, під час вчорашнього удару по Кропивницькому.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея повідомила про спробу обстрілу з боку Північної Кореї.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости