Чому "шахеди" не збивають по маршруту слідування: пояснення Повітряних сил

Армія РФ прораховує такі маршрути по запуску ударних дронів "шахед", щоб максимально ускладнити роботу української ППО. І незважаючи на те, що сили та засоби по території країни розставлені так, щоби їх зустріти, якась частина таки пролітає.

Про це в інтервʼю Новини.LIVE розповів спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат.

"Якусь частину збивають, але якась і пролітає. Ворог же не дурний. Він теж дивиться, де ми можемо перехопити "шахеди", а де ні. Прораховують такі маршрути, щоб максимально ускладнити нам роботу. Наші сили та засоби розставлені так, щоби їх зустріти", - говорить Юрій Ігнат.

Спікер ПСУ нагадує, що Україна — надзвичайно велика територія, а одна мобільна група може перекрити лише кілька кілометрів.

"Уявіть, скільки потрібно людей, аби виставити їх для цілковитої оборони. І то все не зіб’ють. Тому прийнято рішення захищати місто, потенційний об'єкт ураження. Результат є, значить, ця схема працює. Переважну кількість дронів збивають саме мобільні вогневі групи", - відзначив Юрій Ігнат.

Також, за його словами, по маршруту слідування "шахедів" їх ще намагається знищувати винищувач.

Про те, що відбувається можна оперативно дізнатися в Telegram-каналі Повітряних сил Збройних сил України.

Нагадаємо, українцям важливо пам'ятати про правило двох стін. Це правило описує безпечне приміщення в будинку, де можна сховатися від вистрілів та вибухів. Між людиною та вулицею повинно бути як мінімум дві стіни, а найкраще ще більше.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости