ISW: російські окупанти не здатні ліквідувати плацдарм ЗСУ на Херсонщині

Російські окупанти не здатні вибити українських військових з плацдарму біля населеного пункту Кринки на лівому березі Херсонської області. Традиційно росіяни скаржаться на сильну українську радіоелектронну боротьбу, дрони та величезні втрати.

Про це пише ISW у своєму звіті.

Відзначається, що на цьому напрямку тривають позиційні бої, росіяни останнім часом майже відмовилися від використання техніки та атакують піхотою.

Один з російських пропагандистів поскаржився, що знищення Україною трьох літаків, які обстрілювали КАБами плацдарм, призвело до того, що російські війська залишилися без авіаційної підтримки – генерали бояться відправляти винищувачі Су-34 на виконання бойових завдань. Окрім того, російські терористичні підрозділи мають проблеми з оперативним отримуванням та обробкою інформації – можливо, це пов'язано із тим, що українські війська активно атакують російські лінії зв'язку та комунікації.

Серед інших проблем у терористів – скарги на потужні українські системи РЕБ, дрони та великі втрати. Через це, за свідченнями українських військових, терористи змінили тактику та майже відмовилися від використання техніки під час атак, наступаючи невеликими піхотними групами чисельністю до 10 одиниць особового складу. Але це їх не врятує.

Нагадаємо, армія РФ прораховує такі маршрути по запуску ударних дронів "шахед", щоб максимально ускладнити роботу української ППО. І незважаючи на те, що сили та засоби по території країни розставлені так, щоби їх зустріти, якась частина таки пролітає.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости