Обледеніння мереж в Україні через негоду: де найгірша ситуація

Сьогодні, 8 січня, погода в Україні різко погіршилася. Через мороз, шквальний вітер та опади знеструмлені сотні населених пунктів. У низці регіонів є збої у роботі громадського транспорту, ожеледиця та сильний вітер спровокували падіння дерев, затори та аварії.

Через ускладнення погодних умов в різних областях країни спостерігається значне обледеніння мереж, що призвело до знеструмлення у населених пунктах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України.

Найскладніша ситуація з обледенінням фіксується в Одеській області. Також сотні населених пунктів без напруги ще в кількох регіонах.

"Через шквальний вітер, мороз та дощ зі снігом у регіонах спостерігається значне обледеніння мереж. Станом на 16:00 найбільше потерпає Одещина - знеструмлено 279 населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Над відновленням електропостачання у регіоні працюють 18 бригад, задіяно 18 одиниць техніки.

Без напруги залишаються 250 населених пунктів у Дніпропетровській області - там в роботі 70 аварійних бригад, 68 одиниць техніки. У Миколаївській області відключено 237 н.п., працюють 96 бригад і стільки ж одиниць техніки. У Кіровоградській області без світла 164 н.п., для усунення аварій там виведено 44 бригади, 52 одиниці техніки.

В Міненерго розповіли, що енергетики вже відновили електропостачання для майже 18 тисяч споживачів у Київській, Черкаській, Чернігівській, Хмельницькій та Запорізькій областях, які були знеструмлені через негоду.

Разом з тим на Запоріжжі через несприятливі погодні умови залишаються знеструмленими ще 48 населених пунктів.

Нагадаємо, українцям рекомендують бути готовими до вимкнення світла.
Міністерство внутрішніх справ України нагадало українцям, як правильно користуватися генераторами.
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости