У Швеції заявили, що всі грамадяне мають бути готовими до війни

Головнокомандувач збройних сил Швеції Мікаель Бюден і міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявили, що всі громадяни Швеції мають бути готовими до війни, передає sud.ua.

Зазначається, що Болін занепокоєний недостатньо швидкими темпами модернізації цивільної оборони, адже, за його словами, ситуація є досить серйозною.

«У Швеції може бути війна, і всі шведи повинні діяти, щоб зміцнити обороноздатність країни», - додав міністр цивільної оборони.

Бюден згодний із Боліном і вважає, що настав час переходити до дій.

«Тепер справа за тим, щоб перейти від слів і розуміння до дій», - сказав головнокомандувач збройних сил Швеції.

Він стверджує, що останніми роками багато було зроблено для зміцнення безпеки країни, зокрема у вигляді значних інвестицій в оборону.

Також Швеція стоїть на порозі до вступу в НАТО, тому, на думку Бюдена, що швидше країна стане повноправним членом Альянсу, то краще.

«Ми повинні усвідомлювати, наскільки серйозною є ця ситуація. Подивіться на новини з України та поставте собі прості запитання: якщо це станеться тут, чи все у мене в порядку? Що я маю робити? Що більше людей, які думають, розмірковують і готуються, то сильнішим є наше суспільство», - зауважив він.

Також Бюден додав, що «сильне громадянське суспільство» під час війни важливіше, ніж будь-коли.

Раніше повідомлялося, що Швеція надала допомогу Україні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости