Україна і Росія ведуть технологічну гонку в війні: в ISW розповіли про ключові виклики

Збройні сили України та війська РФ наразі беруть участь у тактичній і технологічній гонці озброєнь для наступу та оборони. Під час неї обидві сторони експериментують й адаптують свої дальні удари та протиповітряну оборону.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Там висловили переконання, що для Києва, як і раніше, мають вирішальне значення західні постачання систем ППО і ракет, а також активний розвиток власної оборонно-промислової бази, оскільки ворог намагається адаптуватися до нинішніх українських можливостей відбивати його повітряні атаки.

За словами аналітиків, включення наданих Заходом систем ППО до системи протиповітряної оборони України мало важливе значення для її здатності захищатися від російських ракет, особливо балістичних. Але сьогодні російські війська продовжують експериментувати з новими способами подолання українського захисту неба від їхніх ракет і дронів-камікадзе.

"Західні системи ППО і постачання зенітно-ракетних комплексів Україні в короткостроковій і середньостроковій перспективі також мають важливе значення для захисту української ППО, що зростає, оскільки російські війська продовжують завдавати ударів по промислових об’єктах", – додали в ISW.

Експерти нагадали слова представника Держдепартаменту США Метью Міллера 4 січня, який назвав надання американської допомоги Україні "критичним", оскільки Київ поки не в змозі захистити себе. Водночас він зазначив, що допомога США не повинна продовжуватися на колишньому рівні, оскільки Україна працює над розширенням оборонно-промислової бази, щоб "стояти на своїх ногах".

В ISW стверджують, що Сили оборони України адаптуються до труднощів на полі бою через нестачу техніки, але щосили намагаються повністю компенсувати брак артилерійських боєприпасів і недостатні можливості радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Нагадаємо, у небі України був збитий перший Шахед-238 із реактивним двигуном, нещодавно представленим Іраном.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости