В Україні півтисячі населених пунктів залишаються без світла

Станом на ранок 10 січня в Україні залишається знеструмленими 523 населених пунктів. Основна причина відключень - обледеніння ліній та падіння опор, повідомляє прес-служба Міненерго.

За даними прес-служби, енергетики продовжують відновлювати електропостачання споживачам, які залишаються без світла через негоду. Протягом останньої доби відновлено приблизно 500 населених пунктів у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Запорізькій областях.

Тим часом, 523 населених пункти продовжують перебувати без електропостачання. Найбільше відключених через негоду налічується в Дніпропетровській області - 186, Кіровоградській - 107, на Миколаївщині - 99 та в Одеській області - 97 населених пунктів. Також є відключення в Чернігівській, Сумській та Запорізькій областях.

Енергетики працюють у посиленому режимі. На виконання робіт з усунення пошкоджень та відновлення електропостачання застосовано 153 бригади, 422 робітники та 174 одиниці техніки.

За інформацією Міненерго, ускладнення погодних умов та значне похолодання призвели до обледеніння мереж у різних областях України. Це, в свою чергу, призвело до знеструмлення населених пунктів.

На основі прогнозу синоптиків, наприкінці тижня очікується ще одна хвиля морозів з півночі. Ночі можуть бути особливо холодними, з температурою, яка може впасти до 20 градусів морозу.

Раніше повідомлялося, що росіяни обстріляли бригаду українських енергетиків.

Ми писали, що Міністерство внутрішніх справ України нагадало українцям, як правильно користуватися генераторами.

Українцям рекомендують бути готовими до вимкнення світла. Співробітники провідних енергетичних компаній звернулися до українців.

Зазначимо, у Полтавській області у споживачів виникли проблеми з газом.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости