Два фокуси: куди росіяни найближчим часом будуть спрямовувати свої сили

Росіяни заявляють, що хочуть створити 15-кілометрову "буферну зону" на кордоні з Харківською областю. Саме цей регіон завжди перебуватиме під загрозою окупантів, оскільки там ворог має можливість здійснювати флангові атаки.

Таку думку 24 Каналу висловив керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко, додавши, що мета цих військових операцій може бути різна. Мовиться про "сковування" наших сил, а також про відвернення уваги.

До проведення флангових атак противник може залучати різні засоби. Його цілі також міняються. Найперше, росіяни хочуть, щоб Україна не перекидала додаткові сили на Схід чи інші напрямки. Тому окупанти починають говорити про нібито створення буферної зони й проведення операцій. Таку риторику вони підтримуватимуть й надалі.

Другий момент – їм потрібно відвернути увагу наших підрозділів від напрямків основного удару: Півдня, Мелітополя, Бердянська.

«Північний схід Харківщини – це фланг, який треба захищати й створювати окупантам там проблеми. Наскільки мені відомо, такі плани обговорювали й навіть розглядалося, що український контрнаступ можна розвивати на північний схід. Це для того, щоб розтягнути лінію оборони ворога й "скувати" їхні підрозділи на тих напрямках, які вигідні нам»,
– розповів Олександр Мусієнко.

Отже, росіяни остерігаються дій ЗСУ. Особливо після того, як побачили успішні рейди в Бєлгородську область, удари по військових об'єктах. Варто лиш згадати, як вони не могли захистити своє місто Щебекино й власною артилерією стирали його з лиця землі, думаючи, що там перебувають українські війська,

За словами військового експерта, наразі простежуються кілька напрямків основних наступальних дій противника. Перший – Донецький, куди належить Авдіївка, Бахмут. Окупанти наступають там, щоб відтягнути наші сили.

Також росіянам важливо, щоб підрозділи ЗСУ здійснювали посилене прикриття державного кордону не тільки в Харківській, а й в Сумській, Чернігівській областях. Саме тому ворог постійно обстрілює прикордонні населенні пункти у цих регіонах, стріляє з мінометів, артилерії, застосовує безпілотники.

З погляду тактики російські війська зараз сконцентровані на Куп'янському напрямку. Вони шукають способи, щоб форсувати річку Оскіл, яка проходить на рубежі окупованої території і яку сьогодні контролюють українські сили. Загарбники хочуть вийти на правий берег і просуватися далі.

Друге, на чому вони фокусуються, – це прорив у районні населеного пункту Синьківка. Туди спрямовані їхні основні удари.

Нагадаємо, наразі в тимчасово окупованих регіонах Запорізької області росіяни здійснюють зачищення інформаційного поля та займаються виявленням нелояльних до окупантів місцевих жителів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости