ГУР про очікування від війни у 2024 році: Просто сидіти в обороні – шлях у нікуди

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, коментуючи у подкасті УП нібито доцільність для України зосередитись у поточному році лише на обороні та спрямувати сили на нарощування власних спроможностей, сказав, що багато що в даному питанні буде залежати від країн-партнерів. Однак, якщо зайняти виключно оборонну позицію, це ні до чого не призведе.

Журналістка зазначила, що від 2024 року нібито "ніхто не очікує прориву" і "радять Україні сфокусуватись на розбудові власних спроможностей і підготовці до подальших дій у 2025 році". Вона запитала Вадима Скібіцького, якщо Україна входить у "довготривалу війну", хто матиме в ній перевагу.

"Кожен аналітик оцінює, говорять – довготривала… Давайте візьмемо ті факти, які є сьогодні. По-перше, просто сидіти в обороні – це шлях у нікуди, і ми це розуміємо. На жаль, РФ має достатньо мобілізаційного ресурсу, ми бачили, як вони поповнюють свої втрати, яка укомплектованість підрозділів. Друге – розвиток наших спроможностей буде залежати від того, наскільки наш оборонно-промисловий комплекс здатен виготовляти озброєння і військову техніку", – сказав він.

Представник ГУР наголосив, що партнери України зараз акцентують на необхідності локалізувати виробництво, проте РФ своїми ударами демонструє, що "ви тут не думайте і не плануйте щось робити".

Проте, наголосив Вадим Скібіцький, російська розвідка "так і не зрозуміла – де є виробництво, а де торговий центр, побудований у цехах колишнього підприємства оборонно-промислового комплексу".

Продовжуючи тему планів на 2024-й, Вадим Скібіцький зазначив, що дуже багато в питанні нарощування спроможностей буде залежати від партнерів України, зокрема, що стосується спільних виробництв, про які вже є домовленості, і бюрократичних процедур, що випливають із них.

Нагадаємо, безпілотний літальний апарат впав у Воронезькій області РФ. Він пошкодив покрівлю нежитлової будівлі в одному з муніципалітетів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости