Стало відомо, скільки коштів проситиме ООН на гуманітарну допомогу Україні в 2024 році

Організація Об'єднаних націй проситиме у донорів $3,1 млрд на гуманітарні потреби України, яка майже два роки перебуває у стані війни з Росією, на 2024 рік. Там зазначили, що масштаб гуманітарних потреб української держави залишається величезним.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН сказала представниця Управління з питань координації гуманітарних питань Едем Восорну. Вона наголосила, що не можна допустити того, щоб фінансова допомога Києву зменшувалась.

За її словами, у 2023 році гуманітарні організації надали ту чи іншу допомогу майже 11 млн осіб по всій Україні, що стало можливим лише завдяки рішучій підтримці донорів. До кінця 2023 року було отримано понад $2,5 млрд із $3,9 млрд, запрошених у рамках плану гуманітарного реагування.

"Але оскільки війна в Україні продовжується, викликаючи високий рівень гуманітарних потреб, фінансова підтримка має бути стійкою", – сказала Восорну.

Вона додала, що план гуманітарних потреб та реагування на 2024 рік для України, який буде запущений у Женеві наступного тижня, передбачає виділення $3,1 млрд на допомогу 8,5 млн осіб.

"У 2024 році ми закликаємо всіх донорів ще раз активізуватися та допомогти народу України", – додала дипломатка.

Також Восорну зазначила, що понад 14,6 млн осіб – близько 40 відсотків населення України – потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, безпілотний літальний апарат впав у Воронезькій області РФ. Він пошкодив покрівлю нежитлової будівлі в одному з муніципалітетів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости