Українцям почнуть відключати світло за борги

Компанія-енергопостачальник Yasno, розташована в Києві, планує розпочати процес відключення боржників від електроенергії починаючи з 29 січня. Про це повідомив генеральний директор компанії, Сергій Коваленко, під час національного телемарафону, передає sud.ua.

Він прокоментував скасування Кабінетом Міністрів мораторію на відключення житлово-комунальних послуг у разі їх несплати.

Перші відключення почнуться десь 29 січня.

Відповідаючи на запитання щодо отримання попереджень боржниками, Сергій Коваленко розкаказ, що існують два типи повідомлень: «Перше - ми називаємо це сповіщення, коли компанія усіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber і чатах, закінчуючи дзвінками до людей, сповіщає про те, що є борг, будь ласка, сплатіть».

Другий тип повідомлення, за його словами, передує безпосередньо актом відключення споживача: «Що стосується попередження, як офіційного документа, його розсилають за 10 днів до відключення. Це перша стадія, і у людини є час (сплатити борги, - ред.). І за 5 днів ще мережі надсилають свій лист-попередження. Оці 10 днів - для того, щоб вийти із ситуації й сплатити борг».

Відключення відбудеться лише після отримання офіційного попередження, після чого у споживачів буде 10 днів до відключення світла.

Генеральний директор Yasno також надав поради, як уникнути відключення. У випадку, якщо особа не перебуває на території України, вона може використовувати різні електронні канали для сплати боргу.

«Це не є велика проблема. Є безліч електронних каналів, за якими можна сплатити: починаючи від сайту і закінчуючи мобільним додатком. Це можна зробити з будь-якої точки світу», - додав він, зазначивши, що у разі великого боргу, який особа не може оплатити повністю, компанія розглядає індивідуальні випадки та укладає розстрочки, враховуючи індивідуальний графік сплати.

Для відновлення постачання електроенергії необхідно буде сплатити борг та отримати рахунок на підключення, що включає витрати на відключення та підключення.

Раніше повідомлялося, що пасажири міжнародних поїздів компанії "Укрзалізниця" тепер за квітки будуть сплачувати більше.

Ми писали, що Міністерство внутрішніх справ України нагадало українцям, як правильно користуватися генераторами.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости