15-річний хлопчик з Чехії втік від батьків, щоб захищати Україну

15-річний юнак із міста Острава в Чехії вирішив втекти з дому, щоб приєднатися до Збройних Сил України та взяти участь у захисті країни від російських загарбників. Він подолав дві країни і успішно дістався до кордону. Про це повідомляє управління прикордонної охорони у польській частині Сілезії.

Хлопець покинув свій дім 10 січня, назвавши привід навчанням. Однак у школу він так і не прийшов.

Замість цього 15-річний юнак самостійно вирушив до кордону з Україною, з метою долучитися до ЗСУ та підтримати країну в боротьбі проти російських окупантів.

Після того, як батьки сповістили поліцію про зникнення дитини, правоохоронні органи розпочали пошуки підлітка. Чеська поліція передала інформацію про хлопця польським колегам.

За місцем знаходження телефону хлопчика польська поліція визначила, що він перебуває у Польщі, у місті Пшемисль, неподалік від кордону з Україною.

Під час свого втечі юнак, беручи з собою паспорт, зумів перетнути польсько-український кордон, з метою протистояти російським агресорам.

Однак його пригоди завершилися, адже завдяки міжнародному співробітництву поліції його затримали та повернули на територію Польщі, а потім відправили додому, в Чехію.

Раніше повідомлялося, що до довічного ув'язнення засуджено військовослужбовця рф, який вбив пострілами у спину двох мирних мешканців біля с. Мрія на Київщині.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости