Наслідки ракетного удару по Сумщині: що відомо? ФОТО

Зранку, 13 січня, російські війська обстріляли місто Шостка у Сумській області, є поранений. Про це повідомляє Оперативне командування "Північ" у Telegram та прокуратурп Сумської області.


У Шостці було зафіксовано 7 "приходів". Військові зазначають, що окупанти завдали ракетного удару. Прокуратура зазначила, що, за попередніми даними, росіяни застосували крилаті ракети Х-22.

"За даними слідства, 13 січня 2024 року зранку, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог здійснив удар по м. Шостка Сумської області, за попередніми даними надзвуковими крилатими ракетами Х-22. Унаслідок атаки окупантів отримала поранення 47-річна цивільна жінка. Вибуховою хвилею пошкоджено щонайменше 26 будинків", - йдеться у повідомленні.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів.

За фактом порушення законів та звичаїв війни відкрили кримінальну справу (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що сьогодні, 13 січня, російські війська здійснили спробу масованого ракетного удару, випустивши крилаті ракети з бомбардувальників Ту-95 над територією України з району Каспійського моря. Також з Росії вирушив МІГ-31К як носій ракет "Кинджал". Тривога оголошена на всій території України рано вранці. Українці повідомляють про вибухи.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости