Масштабна повітряна тривога в Україні: що зараз відбувається?

В України знов пролунала масштабна повітряна тривога. Повітряні сили України попереджають про ракетну небезпеку через зліт Міг 31К.

Українців просять перейти до безпечного місця.

Українцям важливо пам'ятати про правило двох стін. Це правило описує безпечне приміщення в будинку, де можна сховатися від вистрілів та вибухів. Між людиною та вулицею повинно бути як мінімум дві стіни, а найкраще ще більше.

Перша стіна вбирає силу вибуху - вікно може розбитися або вся стіна може обвалитися. Друга стіна приймає на себе осколки. Отже, найбезпечніше місце в будинку - це кімната за двома стінами від вулиці без вікон. Це може бути коридор, передпокій або ванна, якщо вона знаходиться всередині квартири. А найнебезпечніші кімнати - бічні.

Монолітно-каркасні будинки мають міцні стіни і багато арматури, в них можна сховатися на сходовій клітині або в під'їзді. Панельні будинки менш стійкі.

Якщо повітряна тривога застала на вулиці, то необхідно швидко пройти до найближчого укриття (підземний перехід, станція метро, паркінг або бомбосховище); триматися якомога далі від споруд стратегічного значення або об'єктів критичної інфраструктури.

Для безпеки важливо встановити мобільний додаток "Повітряна тривога", щоб миттєво отримувати повідомлення про повітряну тривогу в обраному місті чи області України від системи цивільного захисту.

Нагадаємо, що сьогодні, 13 січня, російські війська здійснили спробу масованого ракетного удару, випустивши крилаті ракети з бомбардувальників.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости