До Києва прибув новий голова МЗС Франції

Глава Міністерства закордонних справ Франції Стефан Сежурне приїхав до Києва. Про це повідомив офіційний Twitter-акаунт Міністерства закордонних справ Франції.

"Стефан Сежурне прибув до Києва для своєї першої поїздки на місце подій, щоб продовжити французьку дипломатичну діяльність і підтвердити відданість Франції своїм союзникам і цивільному населенню", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Міністр підкреслив, що допомога Франції Україні є довгостроковим зобов'язанням.

"Майже 2 роки Україна була на передовій, захищаючи свій суверенітет і забезпечуючи безпеку Європи. Допомога Франції є довгостроковою. Це підтверджує те, що я приїхав до Києва у свою першу поїздку", - заявив він.

В Києві міністр зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, щоб продемонструвати підтримку України з боку Франції.

Раніше повідомлялося, що вчора премʼєр-міністр Сполученого Королівства Сунак прибув до Києва. Велика Британія буде надавати Україні розвіддані, забезпечувати кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також співпрацю у галузі оборонної промисловості.

«Британія передасть Україні найбільшу в історії партію БПЛА. Це стане найбільшою партією дронів, яка колись передавалася Україні іноземною державою», – заявив Сунак.

У заяві йдеться, що Британія надасть Україні 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги Україні на 2024-2025 роки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости