Окупанти атакували ТЕС у Донецькій області та газопровід у Нікополі: наслідки

Російські терористи знову здійснили напад на важливу інфраструктуру України. В результаті обстрілу постраждала теплова електростанція в Донецькій області та газопровід у Нікополі, як повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

За даними Міненерго, теплова електростанція в Донецькій області знову опинилася під вогнем противника, цього разу без жертв.

"Дефіциту електроенергії не фіксується, потреби споживачів покриває власна генерація, також планується імпорт електроенергії. В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок ТЕС. Також короткостроково вимикалося обладнання на одній з прифронтових ТЕЦ. Без порушень теплопостачання. Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються", - йдеться у повідомленні.

Разом з ти ми писали, що без світла залишилися понад 2 тисячі родин на Дніпропетровщині.

Українцям нагадали, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). Міненерго закликає споживати електроенергію відповідально.

Крім того, зазначається, що у Нікополі Дніпропетровської області наслідок обсрілу зазнав пошкоджень газопровід низького тиску, що спричинило численні ушкодження обладнання та відключення споживачів.

Раніше повідомлялося, що у Херсоні виникли проблеми з водопостачанням через обстріли.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости