Патрульні затримують чоловіків для ТЦК: новий фейк РФ про мобілізацію

Російські пропагандистські канали поширюють фейк про те, що в Україні начебто патрульні поліцейські почали затримувати чоловіків призивного віку і передавати їх у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для мобілізації.

Як доказ, росіяни додають відео, на якому правоохоронці затримали чоловіка. У дописах стверджується, що таку практику вже застосовують у Івано-Франківську. Центр протидії дезінформації звернувся у МВС, де спростували брехню пропагандистів.

«На відео зафіксовано, як поліцейські затримують чоловіка, який знаходився на проїжджій частині дороги, порушував ПДР і заважав руху автомобілів», – йдеться у відповіді.

Затриманого доставили у відділок поліції, де на нього склали протоколи за порушення. Правоохоронці додали, чоловіку 69 років, а отже він не підлягає під мобілізацію, про яку пишуть росіяни.

Нагадаємо, російські військові намагалися штурмувати позиції захисників України на околицях Бахмута в Донецькій області. Однак штурмові дії ворога провалилися через вдалу роботу операторів БПЛА.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости