"6 годин на явку": у Польщі посилили покарання для ухилянтів на випадок мобілізації

У Польщі діє новий зразок військового квитка. Зміни не серйозні, але кидається в очі інструкція про покарання за неявку до армії при оголошенні мобілізації та на випадок війни, повідомляє Rzechpospilsta.

Так, за новими правилами мобілізований має прибути у військкомат через 6 годин після отримання повістки, інакше його чекає тюрма.

Нові норми викладені у розпорядженні Міністра національної оборони від 7 грудня 2023 року, які набули чинності 13 січня 2024 року.

Так, під час мобілізації призовник може отримати повістку з позначкою «на другий день мобілізації» або «НЕГАЙНО». Термін «НЕГАЙНО» означає, що чоловік повинен з’явитися до місця явки, яке вказано в повістці, не пізніше 6 годин з моменту отримання повідомлення про оголошення загальної мобілізації або початок війни.

У документі сказано, що на чоловіків, які під час мобілізації чи війни не з’явиться на цю службу в зазначений день і місце, чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк не менше як 3 роки.

Крім того, особа, яка під час мобілізації або війни постійно ухиляється від проходження військової служби, карається позбавленням волі строком не менше 5 років.

Раніше повідомлялося, що Польща підняла свою авіацію в небо у зв'язку із ракетним обстрілом України російською армією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости