ЗСУ вперше застосували саморобну систему ППО

Збройні сили України під час російських повітряних ударів у ніч проти 17 січня вперше застосували саморобну систему ППО, знищивши ворожий безпілотник Shahed на відстані 9 км.

Про це заявив міністр із питань стратегічної промисловості України Олександр Камишин.

У ході брифінгу в рамках економічного форуму в Давосі було порушено питання українських систем протиповітряної оборони, які стримують нальоти як ворожих ракет, так і безпілотників. За словами міністра, Україна вирішила створити установку, в якій поєднувалися б компоненти радянських та західних систем.

"Замість того, щоб з нуля розробляти якусь нову систему протиповітряної оборони, на яку пішли б довгі роки, ми взяли радянські компоненти і застосували до цього західні ракети. Або ж брали західні пускові установки та застосовували до них радянські ракети", - розповів Олександр Камишин.

Під час виступу міністр не позначив назву системи, про яку йдеться. Однак, ймовірно, він мав на увазі, що під час російської повітряної атаки було застосовано гібридні системи FrankenSAM.

Тим часом Олександр Камишин зізнався, що при розробці даного виду озброєння не завжди всі рішення були вдалими, хоча загалом існують п'ять їх модифікацій.

"Ми бачимо, як українці творять чудеса в оборонній сфері. Я впевнений, що західні країни захочуть навчитися цього досвіду", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, у Херсонській області через нові обстріли армії РФ загинув чоловік, є постраждалі, пошкоджено житлові будинки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости