Румунські фермери технікою заблокували рух вантажівок на пункті пропуску «Халмеу-Дякове»

Румунські фермери технікою заблокували пункт пропуску «Халмеу — Дякове». Виїзд з України для вантажівок тимчасово призупинений, щоб не блокувати проїзд легкових авто. Терміни проведення блокування наразі невідомі, передає sud.ua.

«Станом на сьогоднішній ранок, 18 січня, румунська сторона поінформувала, що перед міжнародним пунктом пропуску «Халмеу-Дякове» фермери перекрили рух вантажних транспортних засобів. Блокування здійснюється великою сільськогосподарською технікою.

Рух на виїзд з України вантажівок тимчасово призупинено з метою недопущення блокування проїзду легкових авто», - казано у повідомленні митної служби.

"На жаль, блокування продовжується. З нашого боку це пункти Порубне і Красноїльськ. У напрямку Порубного можуть слідувати вантажівки, які перевозять вантажі, а в напрямку Красноїльська – тільки транспортні засоби, які слідують порожніми", - повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини" вранці 18 січня.

За словами Демченка, лише одиничні транспортні засоби зараз перетинають кордон із Румунією. Блокування триває з суботи, зараз учасники блокування з румунської сторони цілодобово обмежують рух вантажівок в обох напрямках.

Зазначимо, що на кордоні України з Польщею рух через пункти пропуску розблоковано.

"На щастя, на напрямку кордону з Польщею ситуація на даний момент вирішена: всі напрямки, які блокувалися, розблоковані. 6 грудня був розблокований напрямко пункту пропуску "Шегині", днями також розблокувалися інші три напрямки: Рава-Руська, Краківець, Ягодин. Зараз рух доволі інтенсивний.", - сказав Андрій Демченко.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости