Politico: США мають дати Україні всю зброю для прориву оборони РФ і лобіювати її швидкий вступ в НАТО

Якщо Сполучені штати не змінять своєї політики щодо України, вона програє. А перемога Росії завдасть такого удару по авторитету Заходу, що затьмарить наслідки невдачі в Афганістані та відкриє шлях Москві до агресії проти НАТО.

Щоб не допустити цього, США мають надати Києву всю необхідну зброю для прориву оборони РФ та лобіювати швидкий вступ України в НАТО. Про це пише американське видання Politico.

Видання зазначає, що відмова Сенату Сполучених Штатів ухвалити пакет допомоги Україні минулого місяця може створити ефект доміно в агресивній війні Росії, потенційно створивши основу для перемоги кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Цьому передував і надто обережний процес надання військової допомоги Україні, і те, що США та їхні союзники не сформували чіткого бачення перемоги України.

"Натомість ми чули від різних офіційних осіб, що або Путіну не можна дозволити виграти, або Україні не можна дозволити програти", – зазначає видання.

Але жоден фактор не мав більш згубного впливу на хід цієї війни, ніж те, що НАТО не запропонувало Україні чіткий шлях до членства в Альянсі на Вільнюському саміті, наголошує Politico.

"Думка про те, що Україна не готова до членства в НАТО, мабуть, більше підбадьорила Путіна та продовжила війну, ніж стриманий підхід Заходу до допомоги Україні", – йдеться в статті.

Видання вважає, що тепер ситуація вимагає у Сполучених штатів стратегічної сміливості змінити свою політику щодо України та переосмислити європейську архітектуру безпеки таким чином, щоб стабілізувати східний фланг НАТО, завдати Росії однозначної стратегічної поразки в Європі та стримати майбутню агресію Москви проти Альянсу.

"Однак жодна з цих цілей не може бути досягнута без приєднання України до НАТО", – наголошує видання.

Дипломатія США повинна докласти всіх зусиль, щоб лобіювати членство України в НАТО, адже ніщо не надішле сильнішого сигналу про рішучість Заходу, зазначає Politico.

"Часу небагато, але політичну роботу щодо цих рішень можна завершити вчасно, щоб їх представити на 75-му ювілейному саміті НАТО у Вашингтоні цього літа", – пише видання.

Разом з тим Конгрес і адміністрація Байдена повинні відкинути сторонні розбіжності та домовитися про те, що потрібно зробити, щоб забезпечити стратегічну перемогу Києва на полі бою, що змінить динаміку на користь Заходу.

"Це означає відмову від нинішнього підходу і натомість надання Україні зброї та боєприпасів, необхідних для прориву російської оборони, зробити російську армію в Україні недієздатною та чітко сказати Москві, що її мрія про імперію є фантазією", – наголошує видання.

Основною метою Заходу має бути ресурсне забезпечення України таким чином, щоб зробити цю війну якомога коротшою, підкреслює Politico.

Нагадаємо, Збройні сили України під час російських повітряних ударів у ніч проти 17 січня вперше застосували саморобну систему ППО, знищивши ворожий безпілотник Shahed на відстані 9 км.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости