Північна Корея випробувала підводну ядерну зброю: що відомо?

Північна Корея провела випробування системи підводного ядерного озброєння "Хейль-5-23", яка перебуває на стадії розробки. За заявою північнокорейськоъ влади, це стало відповіддю на спільні навчання Південної Кореї, Японії та США в Японському (Східному) морі.

За інформацією ABC News від 19 січня, Північна Корея оголосила про тестування системи підводного ядерного озброєння як відповідь на спільні військово-морські навчання Південної Кореї, Японії та США. Північна Корея звинуватила учасників навчань у "дестабілізації регіональної ситуації".

Зазначимо, військово-морські сили Південної Кореї, США та Японії проводили свої регулярні триденні навчання у рамках зусиль щодо покращення відповіді на нові ядерні та ракетні загрози Пхеньяна. У четвер, 18 січня, ядерні посли трьох союзників зібралися в Сеулі, також засудивши торгівлю зброєю Пхеньяна з рф та дедалі більш ворожу риторику.

У публікації північнокорейського державного інформагентства ЦТАК стверджується, що випробування системи стало відповіддю на спільні навчання, які відбулися 15 січня Південною Кореєю, Японією та США. За заявою Міноборони Північної Кореї, вони "є серйозно загрожуючими безпеці нашого держави діями".

Тривалість розробки системи підводного ядерного озброєння "Хейль-5-23" та теперішній етап розробки на даний момент не відомі.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея випробувала твердопаливну гіперзвукову ракету.

Крім того, ми писали, що поруч із північнокорейським ядерним полігоном було зафіксовано землетрус.

Зазначимо, що Південна Корея заявила про спробу обстрілу з боку Північної Кореї.

Нагадаємо, що лідер Північної Кореї заявив про готовність знищити Вашингтон і Сеул.

Між тим, що у Росії розпочали продаж турів в Північну Корею.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости