Рівень небезпеки дуже високий: нове попередження для українців

У вівторок, 23 січня, Росія випустила ще один підводний ракетоносій у Чорне море, підвищивши кількість готових до використання ракет "Калібр" до 20. Про це повідовляють у Telegram Сили оборони півдня України.

В повідомленні говориться: "В Чорному морі поступово вщухає шторм. Вороже корабельне угруповання поповнилося ще одним підводним ракетоносієм!". Зазначається, що загальна кількість ракет "Калібр" становить 20.

Сили оборони відзначили дуже високий рівень ракетної небезпеки і підкреслили, що не ігнорують сигнали повітряних тривог.

Як пише РБК-Україна, речниця Сил оборони півдня, Наталія Гуменюк, підкреслила у телемарафоні, що підводний човен долучився до двох надводних, які вже декілька діб перебували в Чорному морі.

"Кількість готових до використання ракет збільшилася до 20. Реакція повинна бути оперативною, оскільки виявлення пусків з підводного човна складніше, і вони можуть бути менш помітними до моменту вибуху, залишаючи лише кілька хвилин на реагування", - заявила вона.

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 23 січня, Росія провела масові ракетні атаки на Україну зі стратегічної авіації, піддавши удару Київ, Харків та Павлоград. Є відомості про постраждалих і загиблих, а також про пожежі та руйнування в містах.

У Харкові рятувальники знайшли під завалами житлового будинку, що був зруйнований внаслідок ракетного удару російських війск, живого чоловіка. Чоловік, який вижив, повідомив, що його дружина та дитина залишаються під руїнами. Внаслідок ранкового удару по Харкову маємо вже 38 поранених та двох загиблих.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости