ISW: росіяни використовують аварію власного Іл-76 для пропагандистської брехні

Російські пропагандисти використовують катастрофу власного літака Іл-76, на борту якого загинув увесь екіпаж, для створення власної пропагандистської брехні. Зокрема пропаганда РФ намагається посіяти внутрішнє невдоволення серед українців та змусити Захід припинити військову підтримку України через цей інцидент.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що низка найбільш агресивних публічних спікерів Росії, включно з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, генералом Андрієм Картаполовим та заступником голови Радбезу РФ Дмитром Медведєвим зробили відповідні пропагандистські заяви.

Зокрема Андрій Картаполов закликав припинити обміни військовополоненими, оскільки Україна нібито навмисно збила літак з українськими військовополоненими – при тому, що РФ не навела жодних доказів того, що на борту дійсно були українці.

Дмитро Медведєв звинуватив у знищенні літака "українську внутрішньополітичну боротьбу". А Сергій Лавров намагався звинуватити Україну у тероризмі.

Аналітики Інституту вважають, що ці заяви зроблені у рамках російських інформаційних зусиль, спрямованих на послаблення рішучості та згуртованості українського народу. Такими заявами терористи намагаються посіяти невдоволення в Україні та недовіру людей до уряду, оскільки обмін військовополоненими є чутливою темою для обох сторін та викликає відповідну реакцію.

Окрім того, російські пропагандисти та офіційні особи намагаються змусити Захід припинити постачання Україні систем ППО та ракет ППО. Для цього пропагандисти зробили бездоказові заяви про те, що літак нібито був збитий американськими, або німецькими ракетними системами – сподіваючись, що це змусить західні країни припинити поставки.

Нагадаємо, армія РФ увечері 24 січня вдарила по селищу Рогань Харківського району, четверо людей постраждали.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости