В Україні з’являться сертифікати військовозобов'язаних

В Україні з’являться сертифікати військовозобов'язаних. Про це повідомив керівник фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія, передає LB.ua.

Він зазначив, що сертифікати діятимуть для осіб мобілізаційного віку, тобто для громадян від 27 до 60 років. Раніше планувалося, що їх матиме кожна особа призовного віку.

«Зробити це таким чином для того, щоб ми як держава розуміли, який у нас мобресурс», – пояснив голова фракції «Слуга народу».

Він сподівається, що нова модель запрацює вже за чотири місяці.

Арахамія такод наголосив на доцільності так званої смартмобілізації: щоб для мобілізованого враховували всі його навички, освіту, те, чим він займався у цивільному житті.

Як зазначає sud.ua, призовник, військовозобов’язаний та резервіст зможе отримати інформацію про своє включення до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів та ознайомитися із відомостями про себе, внесеними до Реєстру, в тому числі через Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста. Відповідні зміни до Закону про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів №1951-VIII 16 січня внесла Верховна Рада. Йдеться про ухвалений в цілому законопроект 10062 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних у державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану». Фактично він є частиною законодавства про мобілізацію.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині депутатам на сесії вручили повістки.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України вніс зміни щодо порядку бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств ОПК.

В Україні призов військовозобов'язаних чоловіків на військову службу не зупиняється. Нагадаємо, що водночас українським законодавством передбачені певні категорії військовослужбовців та обставини за якими вони можуть демобілізуватися.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости