В Україні кардіохірурги успішно прооперували немовля, яке важить 900 грамів

Одеські кардіохірурги прооперували новонароджене немовля, яке важить лише 900 грамів. Малюк успішно переніс оперативне втручання. Про це повідомила Одеська обласна дитяча клінічна лікарня

«Кардіохірургічна бригада Одеської обласної дитячої клінічної лікарні дала шанс на повноцінне життя ще одному малюку, вагою лише 900 грамів. У нього була вроджена вада серця - гемодинамічно значима відкрита артеріальна протока з явищами високої легеневої гіпертензії. Малюк перестав засвоювати суміш та були великі загрози щодо виникнення набряку легенів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що терапевтичні методики, які застосовували медики для закриття відкритої артеріальної протоки на етапі пологового будинку, виявилися неефективними. Тож було прийнято рішення щодо хірургічного лікування хворого.

На малюка чекає важкий шлях післяопераційного періоду, наразі ним опікуються неонатологи.

Раніше повідомлялося, що в Україні дворічній малюк отруїлся наркотиками.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости