Росіяне атакували критичну інфраструктуру: чи будут застосовувати графіки відключення світла?

Російські війська обстріляли підстанцію в Дніпропетровській області, проте наразі немає дефіциту електроенергії в енергосистемі України, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

За даними Міненерго, потреби споживачів наразі забезпечують власна генерація та комерційний імпорт. Корпус теплоелектростанції виведено в резерв після короткострокового аварійного ремонту, а в резерві є п'ять блоків теплоелектростанцій для використання за необхідності. Система на даний момент збалансована, і немає потреби в застосуванні графіків відключень.

У звіті зазначено, що внаслідок ворожого обстрілу на підстанції НЕК "Укренерго" в Дніпропетровській області виникла пожежа, що спричинила знеструмлення місцевого підприємства та порушення технологічного процесу.

Також внаслідок обстрілу пошкоджено мережі в Семенівській громаді на Чернігівщині, що призвело до відсутності електропостачання для понад 800 споживачів у шести населених пунктах. У Костянтинівці через бойові дії обладнання оператора системи розподілу знеструмлено, відключився підстанція, а також відключено побутових споживачів.

"Нагадуємо, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00). Міненерго закликає споживати електроенергію відповідально", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости