ЗСУ знищили російський Су-34

Українські війська успішно знищили російський винищувач Су-34 в Луганській області. Про це під час телемарафону повідомив речник Генштабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

За його словами, винищувач-бомбардувальник Су-34 був збитий у понеділок, 29 січня, над Луганською областю.

Загалом, з початку повномасштабної війни, за інформацією Генштабу, Росія втратила 332 літаки та 324 гелікоптери.

У той же час, Міноборони РФ сьогодні звітує, що з початку проведення так званої "СВО", росіяне знищили 568 літаків, 265 вертольотів наших військових.

Зазначимо, що за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення Росія на войні в Україні втратила 384 140 своїх солдат.

Раніше повідомлялося, що в Корочанському районі Бєлгородської області впав російський військово-транспортний літак Іл-76. При цьому в Росії стверджують, що нібито на літаку були 65 полонених українських військових, шість членів екіпажу та троє супроводжуючих. Росіяни звинувачують Україну у збитті літака.

Президент України Володимир Зеленський пізніше заявив, що росіяни грають із життями українських полонених. Він закликав провести міжнародне розслідування.

СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 у Бєлгородській області. Розслідування здійснюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Також, нагадаємо, що 22 грудня українські захисники за добу знищили одразу три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 у Херсонській області.

А 24 грудня українська ППО знищила ще один Су-34 та один Су-30 російських окупантів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости