У Пентагоні підтвердили передачу Україні високоточних бомб GLSDB

У Пентагоні заявили, що Україна отримає американські бомби GLSDB згідно з домовленостями, проте не вказали конкретні терміни передачі зброї.

Речник Пентагону Пет Райдер на брифінгу офіційно підтвердив, що Україна отримає від США нову високоточну бомбу великої дальності GLSDB. З міркувань безпеки терміни не називають, але Politico пише, що це станеться 31 січня.

Як було визнано минулого року, ми надамо Україні GLSDB в рамках наших зусиль з надання допомоги у сфері безпеки. Однак з міркувань безпеки нашої діяльності ми не можемо підтвердити конкретні терміни, — заявив Райдер.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає першу партію абсолютно нової зброї виробництва компанії Boeing, якої немає в арсеналі навіть у США.

Очікується, що нова бомба, яка долає 150 кілометрів, стане «значною можливістю для України», сказав один з американських посадовців.

Бомби передають у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Вона передбачає надання коштів у межах раніше ухваленого Конгресом фінансування на виробництво нових озброєнь для ЗСУ.

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) — це дослівно бомба малого діаметра, яку запускають з наземних установок. Ця зброя є гібридом авіабомби та некерованої ракети M26.

Нагадаємо, українські сили нещодавно повернули втрачені позиції на північний захід від Горлівки в Донецькій області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости