Молоді українці свідчили у Конгресі США про тортури з боку росіян

Троє молодих українців – ще неповнолітніх за американськими мірками – 31 січня свідчили у Конгресі США про тортури, які вони пережили, коли їх викрала Росія, та про свій шлях додому за допомогою фундації Save Ukraine. Ще один 20-річний хлопець розповів американцям про свій жахливий досвід через відеозапис, інформує "Голос Америки".

Члени української делегації, і представники Конгресу США наголосили під час слухань Гельсінської комісії, що Росія викрадає українських дітей для їх подальшої підготовки і використання у своїх подальших війнах.

“Росіяни намагаються стерти ідентичність українських дітей, яких вони викрали та виховують їх як нове покоління російської армії. Ви можете бути певні: через 10 років Росія використає цих українських дітей у своїй новій агресії проти іншої країни”, – заявив під час слухань український омбудсмен Дмитро Лубінець.

Цю ж тезу озвучила і конгресменка від штату Техас Шейла Джексон Лі.

Вона відзначила злочинну небезпеку того, що українських дітей у Росії програмують стати учасниками “підлої, небезпечної та незаконної” війни у майбутньому вже від імені Росії.

Україна збирає докази примусової депортації росіянами українських дітей, які потенційно можна використати для звинувачення Росії у геноциді у Міжнародному суді ООН. Про це "Голосу Америки" розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Станом на зараз ми разом з міжнародними партнерами робимо всю роботу. На мій погляд, це питання часу — ми точно повинні це зробити. Питання — коли ми накопичимо всю цю доказову базу”, — розповів омбудсман.

Раніше повідомлялося, що внаслідок повномасштабної збройної агресії Россії, в Україні загинула 521 дитина.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости