Ешелон з військовою технікою помітили у Білорусі

Сьогодні, 5 лютого, було помічено ешелон з військовою технікою у місті Жабинка, яке знаходиться на заході Берестейської області. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram.

За даними спостерігачів, вранці понеділка в Жабинці був помічений ешелон із білоруською технікою. У складі ешелону було мінімум: 5 БМП-2, 1 МТ-ЛБ і один вантажний вагон. Склад очікував на локомотив для подальшого руху.

Мета перекидання військових невідома. МО РБ (поки що) не повідомляло про проведення будь-яких навчань у Брестській області.

Однак раніше повідомлялось, що районі села Саки, Жабінківського району, знаходиться "вузол опору Кобринського укріпленого району". Це один з опорних пунктів так званої "Лінії Хреніна".

Її почали будувати ще у 2023 році - це система окопів, траншей та бліндажів, а також вогневих позицій. Тоді білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявляв, що це підготовка до захисту у разі нападу. Від окопів до міста Жабинка - близько 5 км, до кордону з Польщею у бік Бреста - 28 км. До кордону з Україною - 47 км.
За оцінкою розслідувачів, біля села Саки у Жабінківському районі Брестської області будують "щонайменше опорний пункт, який може бути частиною укріпленого району".

Таким чином, переміщення можуть бути пов'язані з перекиданням підрозділу (мотострілецької роти) однієї з механічних бригад Західного оперативного командування для проведення навчань на базі "Лінії Хреніна", як це відбувалося раніше.

Окрім цього у Білорусі помічено активність авіації на аеродром "Осівці". Там прилетіли шість вертольотів 50-ї змішаної авіаційної бази: три Мі-8 і три Мі-24.

Раніше повідомлялося, що російський диктатор Володимир Путін злякався "зростання загроз для Росії" та збільшив штатну чисельність армії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости