ЗСУ просунулися поблизу Авдіївки: аналіз ISW

Українські військові здійснили просування на Авдіївському напрямку та продовжували бої на кількох ділянках фронту.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Просування українських військових

Російські війська незначно просунулися на північний схід від Куп'янська та на захід від Кремінної під час боїв на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 5 лютого. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 лютого, показують, що росіяни незначно просунулися на півночі Синьківки та на схід від Ямполівки.

Костянтин Машовець, український військовий оглядач, повідомив, що російським військам не вдалося оточити українські сили, які обороняли ділянку траси Р07 (Сватове-Кремінна). Але він зауважує, що російські війська готуються до наступного нападу.

Поблизу Бахмута тривали позиційні бої, але змін на цій ділянці фронту не було зафіксовано. Російські війська також просунулися на північ від Веселого. Українські сили, з свого боку, просунулися біля Авдіївки та Невельського.

Бойові дії також тривали на захід і південний захід від Донецька, але відомостей про зміни на цих ділянках фронту немає. За словами Костянтина Машовця, російські війська готуються до нападу з боку Новомихайлівки.

Бойові дії тривали також на кордоні Донецької та Запорізької областей. На заході Запорізької області також спостерігались позиційні бої. Українські війська зуміли відбити чотири російські штурми поблизу Роботиного.

На сході Херсонської області бойові дії також тривали між російськими та українськими військами.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 6 лютого, російські окупанти завдали ударів по селищу Золочів Богодухівського району Харківської області. Зруйновано триповерховий готель.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости