Конгрес США не ухвалив законопроєкт республіканців, у якому не було допомоги Україні

Палата представників Конгресу США не змогла ухвалити законопроєкт, запропонований Республіканською партією, про надання військової допомоги лише Ізраїлю. Про це 6 лютого повідомляє CBS News.

За проголосувало 250 конгресменів, проти – 180 (із них 166 демократів і 14 республіканців). Документ передбачав виділення Ізраїлю $17,6 млрд. Для ухвалення законопроєкту була потрібна підтримка двох третин із 435 членів палати.

Спікер Палати представників Майк Джонсон, назвав провал голосування "докором, що розчаровує, нашому найближчому союзнику на Близькому Сході у важкий для нього час".

"Очевидно, що тепер вони збираються використовувати допомогу Ізраїлю як важіль тиску на інші пріоритети, які не мають такого самого ступеню консенсусу", – заявив Джонсон.

CBS News зазначає, що представники обох партій проти законопроєкту з різних причин. Республіканці стверджують, що в ньому не прописано механізму виплати мільярдної підтримки. Демократи наполягають на тому, щоб допомогу Ізраїлю схвалили як частину більшого законопроєкту, що передбачає гроші для України, Тайваню, для гуманітарної допомоги цивільному населенню Гази та інші пункти.

Нагадаємо, американська армія має намір подвоїти виробництво артилерійських снарядів, що використовується в Україні, до жовтня цього року.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости