Штучне запліднення після смерті військового: що відомо?

У парламенті забезпечили право загиблих військовослужбовців на біологічне батьківство. Так, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження генофонду Українського народу» №10448. За законопроект №10448 в цілому - 264, пише GLAVCOM.UA.

Отже, згідно зі змінами:

У разі загибелі або визнання померлою в установленому порядку особи, репродуктивні клітини якої зберігаються, їх безоплатне зберігання відповідно до цього Закону здійснюється протягом 3-х років з моменту загибелі цієї особи, а після закінчення цього строку подальше зберігання таких клітин може бути продовжене за рахунок іншої особи, визначеної у розпорядженні особи щодо власних репродуктивних клітин.

Нагадаємо, що в Україні вдесяте продовжили воєнний стан і мобілізацію.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що мобілізація людей має бути переведена в цифровий формат. Він виступив проти примусової вуличної мобілізації.

Між тим, Віце-прем'єр України з цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону повідомив, що у Єдиному порталі державних послуг "Дія" не планується видача повісток та проведення виборів.

Рада ухвалила посилення мобілізації в першому читанні. Посилення мобілізації, як визнає українська влада, потрібно, щоб забезпечити військовий облік максимальної кількості чоловіків та поповнити війська, які зазнали великих втрат за майже два роки повномасштабної війни з Росією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости