Удар росіян у Харкові: серед загиблих – діти. ВІДЕО

У ніч на 10 лютого окупанти атакували Україну безпілотниками. Ворожі «Шахеди» вдарили по автозаправній станції в Харкові, через що спалахнула пожежа. Унаслідок атаки стався вилив дизельного пального та бензину по вулиці з приватними будинками, що спричинило сильну пожежу. Станом на першу ночі 14 будинків повністю згоріли, 50 було людей було евакуйовано.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов 9 лютого о 23.08 написав: "Окупанти завдали ударів «Шахедами» по Харкову та Великому Бурлуку. У Харкові зафіксовані влучання у Немишлянському районі. Пошкоджена цивільна інфраструктура. У Великому Бурлуці окупанти також влучили у цивільний об‘єкт - кафе".

На місці ліквідації наслідків ворожих ударів від ДСНС працювало 200 рятувальників та 38 одиниць техніки.

"З житлових будинків приватного сектора було врятовано 4 особи з них 2 дітей та евакуйовано 50 осіб. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на житлові та інші будівлі", - розповідає пресслужба Головного управління ДСНС у Харківській області.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков розповів про те, що внаслідок атаки росіян на Харків один з цивільних отримав 40% опіків тіла. Постраждалого госпіталізували.

В ранці о 6.51 стало відомо, що внаслідок атаки у Харкові загинули п’ять людей. "Дані осіб встановлюють, серед них попередньо - двоє дітей", - написав він.

Згодом, о 7.01. він уточнив: "На жаль, кількість загиблих внаслідок ударів окупантів по Харкову зросла до семи. Серед них троє дітей: 7, 4 років та немовля близько 6 місяців".

ДСНС вдалося локалізувати пожежу в житловому кварталі, врятувавши від поширення вогню 25 будинків. Однак більше десятка домоволодінь згоріло вщент.

"В одному із приватних будинків виявлено тіла 5 людей, серед яких 3 дітей. На іншому обʼєкті - ще двоє загиблих. Загальна кількість постраждалих станом на зараз - 7 загиблих та 3 поранених. Працюють слідчі та криміналісти, які документують воєнний злочин росії та відбирають зразки ДНК для ідентифікації тіл",- повідомляють правоохоронці.

"У с. Великий Бурлук Куп’янського району внаслідок ударів безпілотників зруйноване кафе. Горіло приміщення на першому та другому поверсі. Без постраждалих. Також пошкоджена будівля недіючого медзакладу. Горіли будівлі моргу та хірургічного відділення", - додав Олег Синєгубов.

Раніше повідомлялося, що військові РФ атакували безпілотниками Харківську область. В результаті горіли готель та ресторан.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости