Новим президентом Фінляндії стане Александр Стубб: що це означає для України

У Фінляндії 11 лютого відбувся другий тур президентських виборів. Перемогу у ньому отримав колишній прем'єр-міністр країни Александр Стубб. Він обійшов колишнього главу МЗС Пекка Хаавісто з результатом у 51,6% голосів виборців.

Як повідомило видання Yle, ці вибори були найнапруженішими в історії країни. Розрив між кандидатами склав менше 99 тисяч голосів. Стубб відмітив, що дуже пишається тим, у якій атмосфері взаємоповаги відбулись вибори.

Відомо, що інавгурація нового президента Фінляндії відбудеться 1 березня. Він, спілкуючись з журналістами, заявив, що продовжить підтримувати Україну в її протистоянні російській агресії.

Александр Стубб досить впливовий фінський політик й за останні роки обіймав декілька важливих посад. Так, у період з 2004 по 2008 роки він був депутатом Європейського парламенту. У 2014-2015 роках перебував на посаді прем’єр-міністра Фінляндії.

Згодом перейшов на посаду міністра закордонних справ, а потім обіймав посаду міністра торгівлі. Після цього Стубба призначили міністром фінансів. У 2017 році він залишив політику й ось вирішив повернутись, але у ролі президента країни.

Позиція Стубба максимально проукраїнська. Він завжди виступав проти того, щоб Україна поступалась хоч маленькою частиною території ворогові. Також він не одноразово заявляв, що Україна повинна стати членом ЄС.

Нагадаємо, до української столиці прибули представники Міжнародного валютного фонду. Вони говоритимуть про економічну політику влади України та виклики, що стоять перед економікою.


Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости