Енергосистема Дніпра після атаки РФ тримається "на ниточці", - мер міста Філатов

В ніч на 13 лютого російські війська влаштували чергову атаку по Україні дронами-камікадзе, основний удар якої припав на Дніпро та район. Є значні пошкодження ТЕС, також довелось закрити школи та евакуювати лікарню. Вдалось збити 10 ворожих БПЛА над районом.

Про те, що російські окупанти атакують Дніпро, стало відомо близько 00:00 13 лютого.

Мер міста Борис Філатов написав, що росіяне били по цивільній інфраструктурі.


Ворог поцілив дронами по енергооб'єкту та об'єкту інфраструктури. В обох місцях почалися пожежі.

Голова ОВА Сергій Лисак повідомив, що під ударом опинився енергетичний об'єкт. Виникла пожежа, яку вгамували рятувальники. Поцілив агресор і по інфраструктурному об'єкту. Там також зайнялося. Вогонь оперативно загасили.

Пізніше з'ясувалось, що внаслідок ворожого обстрілу одна з ТЕС ДТЕК припинила виробництво електроенергії.

В ДТЕК уточнили: "В ніч з 12 на 13 лютого внаслідок обстрілу постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. Внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Станція припинила виробництво електроенергії".

Філатов не став приховувати, що енергосистема в місті після атаки РФ тримається "на ниточці". Те ж стосується і інфраструктури.

"Я пишу це пост, коли енергосистема міста та вся інфраструктура тримаються на "ниточці", - написав він.

У зв'язку з аварійною ситуацією в місті після обстрілу, місцева влада вирішила закрити школи та евакуювати лікарню.

"Через нічний обстріл ми евакуюємо одну з лікарень, зливаємо систему опалення та вивозимо чималу кількість паліативних хворих. Також зачиняємо школи", - розповів мер Дніпра.

Філатов констатував, що проблема в тому, що за прогнозами найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде.

Він додав, що у разі потреби зігрітися та підзарядити гаджети можна у пунктах незламності. По всьому місту працює більше 100 таких. Їх облаштовано мерією, обласною військовою адміністрацією, ДСНС і Нацполіцією. Адреси найближчих до вас можна знайти в застосунку «Дія».
Там є все необхідне. Генератори, альтернативні джерела опалення, мобільний зв'язок та інтернет. І звісно — питна вода та гарячі напої.

Також у місті працюють пункти відповідального бізнесу.

Попри суттєві наслідки, цієї ночі ППО відпрацювала над Дніпровським районом досить ефективно. Наші захисники знищили 10 "шахедів" у Дніпровському районі.

Як розповіли військові, загалом в ніч на 13 лютого загарбники атакували територію України 23 дронами "Shahed", запустивши їх з районів Приморсько-Ахтарськ (Росія) та мис Чауда (окупований Крим). ППО збила 16 з 23 ворожих дронів. У Повітряних силах ЗСУ розвопівили, що в результаті бойової роботи знищено 16 ударних БПЛА противника у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Нагадаємо, в ЗСУ вважають, що зимовий наступ росіян наближається до завершення.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости