"Солідарність із Україною": у Латвії почнуть конфіскувати автомобілі із російськими номерами

Із четверга, 15 лютого, в Латвії набуде чинності заборона руху транспорту з російськими номерами. Транспортні засоби порушників конфіскуватимуть. Виняток буде лише для водіїв, які зареєструються для транзитного проїзду, повідомляє lsm.lv.

Відповідний закон Сейм ухвалив 2 листопада 2023 року. Власникам давали час на перереєстрацію транспортного засобу не пізніше ніж 14 лютого 2024 року.

Поліція не влаштовуватиме рейди, але у разі виявлення порушників будуть вжиті заходи.

Міністр внутрішніх справ Ріхардс Козловскіс Чзакликав громадськість повідомляти поліцію про автомобілі з російськими номерами.

"Якщо у водіїв немає доказів того, що вони проїжджають через Латвію транзитом, який має бути зареєстрований у системі CSDD і який не може тривати понад 24 години, їхній транспортний засіб буде конфіскований", – сказав Ріхардс Козловскіс.

За словами міністра, участь таких транспортних засобів у русі на латвійських дорогах не становить великої загрози національній безпеці.

"Це, звичайно, наша відповідь на те, що відбувається в Україні, і наша солідарність із Україною", – сказав він.

Згідно із законом, за рух транспортного засобу з російськими номерними знаками, який не зареєстрований для використання на дорогах Латвії, передбачено також штраф у розмірі 750-2000 євро.

Раніше повідомлялося, що незареєстровані російські автомобілі після конфіскації планують передавати Україні.

Нагадаємо, Латвія заявила про блокування всіх пов'язаних із «Яндексом» сайтів.

Зазначимо, що російський диктатор Володимир Путін почав погрожувати Латвії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости