У Харкові викрили російського інформатора, який наводив ракети на місто

Пресцентр Служби безпеки України повідомляє, що у Харкові викрили російського інформатора, який наводив ракети на місто та намагався знайти локації української ППО.

Їм виявився 58-річний місцевий житель, прихильник російського режиму. Він восени 2023 року з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію через месенджери.

Також фігурант публікував у соцмережах свої дописи, в яких намагався дискредитувати українських захисників.

"Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, у тому числі оборонно-промислового комплексу України. Для більшої ефективності ракетно-дронових атак на місцеві об’єкти окупанти розраховували отримати від свого поплічника геолокації української ППО", - йдеться у повідомленні СБУ.

Для збирання розвідданих фігурант знаходив місця "прильотів", а потім робив там приховану фото- і відеозйомку. Одержані дані він передавав у декілька чатів прокремлівських Телеграм-каналів.

СБУ затримала зрадника "на гарячому". Під час обшуків у нього знайшли мобільний телефон з доказами.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК. Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, українців проінформували, як можна повідомити про позиції ворога та зрадників країни.

Мешканці України, які співпрацюють із російськими загарбниками, небезпечні для нашої країни. Вони не лише проводять пропаганду за так званий "російський світ", а й наводять ракети на об'єкти інфраструктури та населені пункти. Внаслідок такої "роботи" страждає мирне населення нашої країни, люди гинуть і зазнають поранень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости