В Авдіївці Донецької області ситуація дуже напружена: що там відбувається?

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону заявив, що в Авдіївці Донецької області ситуація дуже напружена, тому українські військові частково відходять на вигідніші позиції, передає sud.ua.

"Лінія фронту є дуже динамічною і відбувається маневр нашими підрозділами для подекуди відходу на більш вигідні позиції, подекуди відбивання позицій... Ворог хоче пройти західніше Авдіївського коксохіму, але там він зустрічає гідний опір", – сказав Лиховій.

Речник зазначив, що постачання та евакуація до Авдіївки ускладнена, але задіяна запасна логістична артерія, яка була підготовлена завчасно.

Також він закликав не вірити російській пропаганді та запевнив, що кожен український підрозділ в Авдіївці знає свій маневр і має свої завдання.

Раніше повідомлялося, що 14 лютого війська РФ просунулися в районі Авдіївки, але жодних підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Російські джерела стверджували, що війська РФ нібито просунулися до основної української сухопутної лінії зв’язку в Авдіївці по вулиці Грушевського. Російські “воєнкори” розповідали, що війська РФ також просунулися на північ від Авдіївки в районі Авдіївського кар’єру, на південь від Авдіївського коксохімічного заводу, а також до 1,4 км у ширину та до 930 метрів у глибину на південь від Авдіївки від Опитного. Проте аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих російських заяв.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости