ЄС використає досвід боротьби з COVID у розвитку оборонної промисловості

Європейська комісія розробляє стратегію розвитку оборонної промисловості з урахуванням досвіду використання коштів платників податків для збільшення виробництва вакцин COVID-19 і для спільних закупівель газу.

Про це повідомляє видання Financial Times.

За словами глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Брюссель має стимулювати європейську оборонну промисловість до нарощування виробництва і консолідації.

При цьому Фон дер Ляєн попередила, що світ став більш суворим.


«Ми повинні витрачати більше, ми повинні витрачати краще, ми повинні витрачати по-європейськи», — заявила вона.

План зі зміцнення військово-промислового комплексу Європи перед обличчям зростаючих загроз з боку Росії має бути оприлюднений цього місяця; його необхідно буде затвердити в столицях країн, деякі з яких можуть чинити спротив спробам Єврокомісії централізувати рішення про інвестиції в оборону.

Чиновники ЄС прагнуть максимально використати значне збільшення військових витрат країн-членів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, щоб створити більшу, міцнішу та ефективнішу європейську оборонну промисловість.


«У нас дуже роздроблений оборонний ринок, і це необхідно змінити. Що входить до компетенції комісії? Це промисловість. Це наш основний бізнес. Ми сприяємо, а не купуємо», — підкреслила вона.

Нагадаємо, Путін заявив, що Росія намагається припинити війну, на першому етапі хотіла зробити це за допомогою мирних засобів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости