Буданов розповів, яка ситуація зараз на фронті

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирил Буданов в інтерв’ю французькому виданню Liberation розказав, що ситуація на полях битв російсько-української війни наразі є важкою, втім, не критичною.

Так, він зазначив, що ситуація на фронті зараз погана, але не критична. Нашим воїнам не вистачає снарядів, і на це є об'єктивні причини - вже два роки війна йде дуже інтенсивно. Він зазначив, що зараз війна не стоїть на порозі застосування зброї масового знищення. Втім, усе інше - від підводних човнів до стратегічної авіації - використовується вже давно.

Дуже важка ситуація навколо Авдіївки. Росіяни вже кілька місяців поспіль посилювали свої атаки у спробах окупувати її. Зокрема, таким чином, ворог хоче підняти рейтинги диктатора Володимира Путіна перед президентськими виборами.

15 лютого на захист Авдіївки перекинули 3 окрему штурмову бригаду. Як пояснював координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, місто може опинитися під контролем російських окупантів, оскільки українські війська не мають артилерійських снарядів.

Стало відомо про те, що українські війська відійшли з позицій укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці. Там ворожі окупанти вже підняли російський прапор. Аналітики наголошують: росіяни продовжують продовжуватимуть рух у район Хіміка.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости